Theater in de Oudheid

De educatieve website van Antiek Theater Herman Altena

Kennis vergaren door zelfstudie

Studeer wanneer het jou uitkomt. Volg lessen in je eigen tempo. Alles online.

Test je kennis na elk onderdeel

Elk onderdeel wordt afgesloten met een kennistest.

Krijg toegang tot uniek materiaal

Raadpleeg bijvoorbeeld de database van personages in Griekse toneelwerken.

Wat is de educatieve website Theater in de Oudheid?

Antiek Theater Herman Altena ontwikkelt een online kenniscentrum en leeromgeving over het theater in de klassieke oudheid. De website zal in gedeelten worden openbaargemaakt. De focus ligt in eerste instantie op het Griekse theater. In een later stadium komt de theatercultuur bij de Romeinen aan bod.

Herman Altena heeft meer dan dertig jaar werkervaring in dit vakgebied, als onderzoeker, docent en vertaler voor de Nederlandstalige theaterpraktijk. Kijk voor meer informatie op de website van Antiek Theater Herman Altena.

Wat biedt Theater in de Oudheid?

Theater in de Oudheid gaat van start met online cursussen over het theater in de Griekse oudheid. Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn onder meer: de oorsprong en ontwikkeling van het theater in de Griekse oudheid; de Griekse tragedie; de Griekse komedie; de politiek-maatschappelijke context waarin het theater functioneerde; de theaterbouw en kenmerken van de antieke opvoering.

Wanneer zijn de cursussen beschikbaar?

Antiek Theater Herman Altena werkt op dit moment aan de samenstelling van de verschillende cursussen en cursusonderdelen. De eerste cursussen komen naar verwachting in het voorjaar 2022 beschikbaar.

Voor wie zijn de cursussen bedoeld?

De cursussen zijn gemaakt voor iedereen die is geïnteresseerd in het theater van de Griekse oudheid. Er is geen speciale voorkennis nodig om te beginnen. Volg de inleiding – die is vrij toegankelijk voor iedereen. Test je kennis en schrijf je vervolgens in voor de onderdelen die je wilt volgen. Bij sommige onderdelen kun je kiezen uit twee niveaus: basis en gevorderd.

Wil je op de hoogte blijven?

Stuur een e-mail naar kenniscentrum[at]theaterindeoudheid.nl

Het Dionysostheater in Athene rond 1895